Vese velővel

Vese velővel

Hozzávalók 4 személyre:
6-7 db. sertés vese,
35-40 dkg velő,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg paraszt kolbász, 10-15 dkg kolozsvári szalonna,
2-3 fej közepes vöröshagyma,
só, bors, pirospaprika.

Előkészítés:
A veséket, hosszában kettévágjuk, majd a húgyvezetéket teljesen kivágjuk, hogy csak a világosabb része maradjon, ezután leforrázzuk és vékonyan felszeleteljük. A tarját, és a kolozsvári szalonnát, vékony csíkokra, a kolbászt és a hagymát karikákra vágjuk, a velőt az esetleges csontszilánkoktól megtisztítjuk, majd leöblítjük.

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzárakjuk a felcsíkozott tarját, és a karikákra vágott hagymát, és együtt dinszteljük. Beleforgatjuk a felszeletelt vesét, és a vékony karikákra vágott kolbászt, és teljesen zsírjára sütjük. Ha a szalonna túl sovány, egy diónyi zsiradékot adhatunk hozzá. Ezután pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd óvatosan belekeverjük a velőt, vigyázva sütjük tovább, hogy a velő, aránylag ne nagyon főjön szét.
Ha zsírjára sült, főtt burgonyával, és kovászos uborkával tálaljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish