Teriyaki csirke rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál olívaolaj,
1 nagyobb, vagy két kisebb csirkemell felcsíkozva,
Só és bors ízlés szerint,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál reszelt gyömbér,
2 csésze + 1/4 csésze víz,
1 csésze fehér rizs,
1/2 csésze szójaszósz,
1 evőkanál rizs ecet,
1/4 csésze méz,
2-3 evőkanál Sriracha,
1 evőkanál kukoricakeményítő,
1 csésze brokkoli,
1 csésze sárgarépa,
1/2 piros kaliforniai paprika,
Mogyoróhagyma díszíteni (opcionális)




Elkészítés: 1. Melegítsünk közepes hőmérsékleten olíva olajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben.
2. Adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk kb. 8-10 percig.
3. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, 2 percig pirítjuk, amíg illatos nem lesz.
4. Adjunk hozzá 2 csésze vizet és a rizst és keverjük meg.
5. Fedjük le az edényt, és hagyjuk forrni.
6. Emeljük fel a fedőt, keverjük meg, majd csökkentsük a hőt! Fedjük le és pároljuk 15-20 percig, időnként megkeverve, hogy megakadályozzuk az odakozmálást.
7. Adjuk hozzá a brokkolit, felaprított sárgarépát, és a paprikát. Keverjük össze.
8. Adjuk hozzá a szójaszószt, rizs ecetet, mézet és a Sriracha-t. Keverjük össze.
9. 1/4 csésze vizet a kukoricakeményítővel keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a raguhoz és keverjük meg. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik (3-4 perc).
10. Díszítsük mogyoróhagymával (nem kötelező), és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Videó


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish