Székelygulyás

Hozzávalók:
50 dkg sertéspörkölt (maradékból is jó)
1-2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi köménymag
80 dkg savanyú káposzta
1-2 babérlevél
3 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
ízlés szerint só





A pörkölt levébe belefőzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
A savanyú káposztát – ha nagyon savanyú, átmossuk – egy kevés sós vízben, babérlevéllel puhára pároljuk (ha túl sok levet eresztene, leszűrjük).
A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, jól összeforraljuk és a káposztához keverjük, majd kb. még 10 percig rotyogtatjuk.
A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika ill. paradicsomszeletekkel díszítjük.
Forrón tálaljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish