Sertésborda diplomata módra

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj,
2 evőkanál liszt,
1 dl olaj,
20 dkg csirkemáj,
1 közepes fej vöröshagyma,
10 dkg gomba,
2 zsemle,
1 csipet őrölt feketebors, só,
1 kávéskanál majoránna,
1 tojás,
2 dl tej,
2 dkg vaj,
5 dkg sajt





Elkészítés:
A karajt négy egyforma szeletre vágom, kissé kiverem, bevagdosom, sózom, és lisztben megforgatva, kevés olajban elősütöm. Átrakom egy lábasba, és kevés vizet aláöntve fedő alatt megpárolom.
A májat a finomra vágott vöröshagymával és a megtisztított, felszeletelt gombával együtt megpirítom. Az előzetesen beáztatott, kinyomkodott zsemlét a gombával és a májjal együtt ledarálom, borssal, sóval, majoránnával ízesítem, és a tojással jó1 összegyúrom.
A bordákat tepsibe fektetem, és mindegyik tetejére halmokat rakok a májból – amit külön készített sűrű besamelmártással bevonok -, a tetejét reszelt sajttal meghintem, és meleg sütőben pirosra sütöm.
Hasábburgonyával körítem, és az idénynek megfelelő salátát kínálok hozzá.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish