Sárgaborsó-csülök egytál


Hozzávalók:
40 dkg sárgaborsó
60 dkg sovány, füstölt csülök
1-2 babérlevél
1 kávéskanálnyi majoránna
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1-2 db sárgarépa
1 erőleveskocka
ízlés szerint só, bors.





A csülköt alaposan megmossuk (előző este langyos vízbe áztatjuk). Ugyancsak előző este beáztatjuk a megtisztított sárgaborsót is.
Másnap a csülköt 1,5 l hideg vízben feltesszük főni, ha megpuhult, kivesszük a levéből és még melegen kicsontozzuk.
A bőrét éles késsel bekockázzuk, majd “sonkaszerűen” megkötözzük.
A csülök főzőlevébe tesszük a leöblített sárgaborsót, hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránnát, egy kevés borsot, majd félpuhára főzzük.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket (a répát a hagymát és a pórét) karikákra vágjuk, majd az erőleves kockával együtt a borsóhoz adjuk és az egészen puhára főzzük.
A csülköt előmelegített (forró) sütőben pirosra-ropogósra sütjük és felszeleteljük.
A sárgaborsót előmelegített, mélyebb tálba szedjük, tetejére fektetjük a csülköt, meghintjük vékony szeletekre vágott póréhagyma-szárral és azonnal tálaljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish