Piskótatészta

Hozzávalók:
90 g vaj,
6 tojás,
175 g cukor,
150 g liszt

Elkészítés:





A tortaformát kikenjük és kilisztezzük. A vajat kis lángon felolvasztjuk. A tojást szétválasztjuk. A cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához és forró vízfürdőben habosra keverjük. A sűrű, fehéres krémet kiemeljük a vízfürdőből. A lisztet beleszitáljuk a tojáskrémbe. Ne keverjük! Hozzáöntjük a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. (Jobban verhető, ha előtte lehűtjük!) A tojáshab egyharmadát óvatosan a tojáskrémbe keverjük, hogy fellazítsuk. A maradék tojáshabot hozzáadjuk a fellazított masszához. Az anyagokat óvatosan elkeverjük. A piskótamasszát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. A formát a 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A sütemény kb. 35 perc múlva kész. Éles késsel körülvágjuk. A forma szélét levesszük. A rostélyt a meleg süteményre tesszük. Kiborítjuk a piskótát, leemeljük a sütőforma alaplapját.
A süteményt kb. 60 percig hűlni hagyjuk a rostélyon.

Változatok:

A tésztához adhatunk 100g diót, mogyorót, amerikai mogyorót, pisztáciát vagy mandulát, 100g reszelt vagy durvára vágott csokoládét, két narancs finomra reszelt héját, esetleg 140g olvasztott csokoládét.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish