Pármai rakottas

Hozzávalók:
15 dkg szeletelt kenyér /toastkenyér/,
50 dkg paraj,
0,75 dl tej,
3-4 dkg vaj,
1 hagyma,
2 ek. olaj,
1 csapott kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt bors,
1-2 gerezd fokhagyma,
50 dkg darált hús,
1 tojás,
fél cs. petrezselyemzöldje,
30 dkg mozzarella sajt (csak a salátának való a jó),
4 db. paradicsom
a tepsi kikenéséhez vaj.




Elkészítés:
A kenyeret,  max. 1 cm. kockákra vágjuk, a tejjel meglocsoljuk. A parajt tisztítjuk, mossuk, leszárítjuk, majd a vajon lefedve kb. 10 percig pároljuk. A hagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre sütjük, megsózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A tűzről lehúzva, kissé hűlni hagyjuk, majd a darált hússal, a kenyérkockákkal meg a tojással összekeverjük, vágott petrezselyem felével megszórjuk. A sajtot lecsepegtetjük, azután paradicsommal együtt 1 centis darabokra vágjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk, a húsos massza felét belesimítjuk, a parajt ráterítjük, a maradék húst ráterítjük. A tetejére felváltva paradicsom és sajtszelet kerül, úgy, hogy félig fedjék egymást. Sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, ha kész, 5 percig pihentetjük, majd kockákra vágva, a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish