Olasz Rántott csirkemell

Olasz rántottcsirkeHozzávalók:
2 egész Csirkemell, csont nélkül felszeletelve (8 szelet)
Másfél teáskanál fokhagymapor
4 felvert tojás
1 teáskanál fekete bors
A Panírozáshoz 1 csésze liszt
1 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál Paprika
3 csésze fűszerezett Panko zsemlemorzsa,
1/4 csésze Parmezan sajt




Elkészítés: Enyhén klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd egy tálban keverjük össze a morzsát, a parmezánt és 1 teáskanál fokhagyma port, 1/2 teáskanál sót és 1/2 teáskanál fekete borsot.
Egy másik edénybe helyezzük a lisztet, és adjuk hozzá a maradék sót és borsot, a fokhagyma port és a paprikát.
A harmadik edénybe a habverővel felvert tojásokat.

A hús szeleteket lisztbe, tojásba és a parmezános prézli keverékbe megforgatjuk, panírozzuk. Közben melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra.
Egy serpenyőbe öntsünk 2-3 deci olajat és közepes hőfokon mind két oldalán süssük meg a panírozott melleket, 3-3 percig aranybarnára, majd szedjük egy tepsibe és az előmelegített sütőben süssük készre további 20 percig.

Jó étvágyat!


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish