Negyedik menü

Gulyás német módra
Rizibizi
Mecklenburgi rakott káposzta




Gulyás német módra

40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst. Kevés vízzel felöntjük, hagyjuk forrni.
Amikor a hús még nem főtt egészen puhára, apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.
Amikor a gulyás megfőtt, tegyünk bele majoránnát és apróra vágott savanyú uborkát.

40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst. Kevés vízzel felöntjük, hagyjuk forrni.Amikor a hús még nem főtt egészen puhára, apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.Amikor a gulyás megfőtt, tegyünk bele majoránnát és apróra vágott savanyú uborkát.

Rizibizi

A megfőtt rizst összekeverjük zöldborsóval (ha nem konzervborsó, hanem friss, akkor előbb puhára főzzük).

Gyenge lángon óvatos keverés közben vajat vagy zsírt adunk hozzá, valamint apróra vagdalt sült húst, esetleg karikára vágott virslit.

Ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg curryvel. Tálaláskor meghintjük reszelt parmezánnal.

Mecklenburgi rakott káposzta

Az ürühúst kockákra vágjuk, egy-másfél órát főzzük, de előzőleg megsózzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, négy részre daraboljuk, lobogó forró vízben negyedórát főzzük. A vízből kivéve tiszta konyharuhában jó erősen kinyomkodjuk.

Jénai tálat kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, ezekre egy réteg káposztalevelet teszünk, úgy, hogy a levelek domború fele legyen felül.

A káposztára húst rakunk, megsózzuk, megborsozzuk, finomra vágott hagymával és turbolyával, kevés szegfűszeggel megszórjuk, aztán eőröl kezdjük a rétegezést: Káposzta, hús, fűszerek.

Legfelülre káposzta kerüljön. Az egészet leöntjük az ürühús leszűrt levével, és kb. egy óra hosszáig főzzük.

Tálaláskor nagyobb tálra borítjuk ki.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish