Kilencedik menü

Sváb májgaluskaleves
Vesztfáliai töltött sertésdagadó

Gesztenyepüré badeni módra

Sváb májgaluskaleves




6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával. Megsózzuk, megborsozzuk. A masszát galuskaszaggatón beleszaggatjuk egy fazék forrásban levő vízbe.
Tíz-tizenöt percig főzzük a galuskát, megvárjuk, míg feljön a víz színére, ekkor szűrőkanállal kivesszük, lecsöpögtetjük, és áttesszük az előzőleg elkészített hús vagy erőlevesbe.

Vesztfáliai töltött sertésdagadó

A dagadót kicsontozzuk, hegyes késsel a közepén szétnyitjuk. Szeleteljünk fel szép almákat, keverjük össze kimagvalt aszalt szilvával, adjunk hozzá kevés reszelt citromhéjat, egy kupica rumot és kevés zsemlemorzsát.
A masszával töltsük meg a megsózott, enyhén megborsozott dagadót, és a nyílásnál varrjuk össze.
Mindkét oldalán hirtelen süssük meg, majd sütőben pároljuk lassú lángon, míg meg nem puhul.

Gesztenyepüré badeni módra

Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütőben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a
külső, kemény héjat. Dobjuk bele egy fazék forrásban lévő vízbe, így a belső héj is könnyen eltávolítható.
Ezután főzzük puhára vaníliával ízesített cukros tejben. Daráljuk bele egy szép nagy üvegtálba, tegyünk rá
tejszínhabot, szórjuk meg cseresznye- és meggybefőttel, locsoljuk meg kevés konyakkal.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish