Japán meggytorta

Elkészítési idő kb. 45 perc.
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
10 tojásfehérje
30 dkg cukor
1/4 kg őrölt mandula vagy mogyoró
5 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 csomag vaníliás cukor
1 üveg (720 ml-es) mag nélküli meggybefőtt 3 pohár (2 dl-es) tejszín
fahéj, 10-12 koktélmeggy
fahéj és porcukor a díszítéshez
sütőpapír és zsiradék a sütőtepsihez





Elkészítés:
A tojásfehérjékből kézi habverővel vagy turmixgéppel kemény habot verünk (egy csipetnyi só hozzáadásával előbb elkészül), közben a cukrot evőkanállal adagolva lassanként a habhoz keverjük. Az őrölt mandulát vagy mogyorót az átszitált liszttel, porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral összevegyítjük, és nagyon óvatosan a habba keverjük. A masszát nagy nyílású  (10 mm átmérőjű) nyomózsákba tesszük. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és vékonyan kizsírozzuk.
A masszát kettévesszük, egy-egy feléből kézzel csigavonalban két kb. 26 cm átmérőjű és egyforma vastagságú korongot tormázunk. Előmelegített sütőben, egyenletes hőmérsékleten (200 oC fokon) kb. 4-5 percig sütjük. Ezután a hőmérsékletet 60 °C fokra csökkentjük, és a két tortalapot így 3-4 órán át szárítjuk.
A kimagozott meggyet szűrőkanálban lecsepegtetjük. A tejszínből a maradék vaníliás cukorral és kevés fahéjjal kézi habverővel vagy turmixgéppel kemény habot verünk. A hab egyharmadát nyomózsákba tesszük. A meggyet óvatosan elterítjük az egyik habcsóklapon, és széles pengéjű késsel megkenjük a habbal.
A tortát lefedjük a másik lappal, tetejét tejszínhabcsókokkal és piros koktélcseresznyével díszítjük, majd megszórjuk kevés fahéjjal és átszitált porcukorral. Tálalás előtt rövid időre hűvös helyre, lehetőleg hűtőszekrénybe tesszük.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish