Gombás rakott burgonya


Hozzávalók:
80 dkg héjában főtt burgonya
40 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 kemény tojás
1 tojás sárgája
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
diónyi vaj
1 ek. olaj





A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, az olajon 5 percig pároljuk.
A burgonyát még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, karikákra vágjuk, ugyanígy a tojásokat és a megtisztított hagymát.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára lerakunk egy sor burgonyát, azután egy sor tojást, arra pedig egy sor gombát és hagymát.
Kissé megsózzuk, majd kezdjük újra a rétegezést.
A tetejére burgonya kerüljön!
A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, a vágott petrezselyemmel, csipet sóval és a burgonyára öntjük.
Reszelt sajttal megszórhatjuk.
Előmelegített sütőben erős tűzön pirosra sütjük.
A sütőtálban tálaljuk, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish