Francia rakott burgonya


Hozzávalók:
1 kg burgonya
5 kemény tojás
3 nyers egész tojás
4 dl tejföl
10 dkg vaj
10 dkg trappista sajt
só, bors, szerecsendió
zsemlemorzsa





A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt karikákra vágjuk.
A meghámozott kemény tojást is felkarikázzuk, a sajtot megreszeljük.
A tojássárgákat habosra kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és egy kevés őrölt szerecsendiót majd végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot félreteszünk, a többit a burgonyával, a tojáskarikákkal és a vajas-tejfölös-habos krémmel óvatosan összekeverünk.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba szedjük az egészet, egy kicsit megrázogatjuk hogy egyenletesen töltse ki a tálat és a tetejét meghintjük a félretett reszelt sajttal.
Előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük és melegen tálaljuk.
Salátát, savanyúságot kínálhatunk mellé.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish