Fekete-erdő torta


Hozzávalók a tésztához:
6 tojás,
175 g cukor,
90 g vaj,
140 g olvasztott csoki, tortabevonó

Hozzávalók a töltelékhez:

750 g kimagozott meggy (lehet befőtt is),
80 g cukor,
1/2 kávéskanál fahéj,
2 púpozott evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál víz,
6 evőkanál meggylekvár,
3 evőkanál cseresznyepálinka,
3/4 liter tejszín,
1-2 evőkanál cukor

Elkészítés: A hozzávalókból piskótatésztát sütünk. (A receptet a következő levélben írom.) A meggyet a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és állandó keverés közben felforraljuk. Levesszük a tűzről. A piskótát négy lapra vágjuk. A meggylekvárt simára keverjük a cseresznyepálinkával, majd a legalsó lapot megkenjük vele. Rátesszük a másik lapot, amit a felfőzött meggyel beborítunk. (Néhány szem meggyet tegyünk félre a torta díszítésére!) A tejszínből a cukor hozzáadásával kemény habot verünk. A harmadik tortalapot megkenjük a hab felével. Ráhelyezzük az utolsó lapot, majd a tortát körben vastagon bevonjuk a tejszínhab másik felével. Csokoládéreszelékkel, tejszínhabrózsákkal és a maradék meggyel díszítjük.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish