Embert kényeztető csirkecomb

Embert kényeztető sültcsirkeHozzávalók a szószhoz:
1/2 csésze dijoni mustár
1/4 csésze juharszirup
1 evőkanál rizs. vagy bor ecet
Csirke:
5-6 csirkecomb, csonttal, bőrrel
só, bors




Embert kényeztető sültcsirke

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
Keverjük össze a dijoni mustárt, juharszirupot és az ecetet.
Sózzuk, borsozzuk a combokat, majd helyezzük el őket a sütő edénybe.
Öntsük a juhar-mustáros keveréket a combokra, hogy mindenhol egyformán bevonja.
Helyezzük a sütőbe előbb letakarva és süssük Kb 40 percig, (hústűvel ellenőrizzük a belső hőfokot, Kb 80 °C) Majd kitakarva, ha szükséges a hőfokot csökkentve még húsz percig 2-3 alkalommal megforgatva süssük! Ha elkészült, még öt percig pihentessük!
Tálalás előtt szórjuk meg friss rozmaringgal és a maradék mártást keverjük ki habverővel.
Jó étvágyat!


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish