Egyszerű Tiramisu recept (Készüljön el mindössze 10 perc alatt)

10 PERCES TIRAMISUHozzávalók:
1 csésze habtejszín
1 csésze mascarpone sajt, szobahőmérsékleten
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál Vanília kivonat
1 evőkanál rum, vagy amaretto
másfél csésze erős kávé szobahőmérsékleten – lehet cukrozott kívánság szerint
1 csomag babapiskóta
Holland kakaó por, a tetejét meghinteni




Elkészítés: Verjünk a tejszínből, a cukorral és a vaníliával kemény habot, egy közepes tálban. Keverjük össze egy habverővel a mascarponét a habbal.
Töltsük egy mélytányérba a kávét és keverjük bele az alkoholt. A babapiskótákat gyors mozdulatokkal (ne ázzanak el) megforgatjuk a kéávéban.
Előveszünk egy kb. 6 cm falmagasságú tálat, és szorosan egymás mellé tesszük benne a megmártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a krém másik felét.
Végül átszitálva, egyenletes vastagságban rászórjuk a kakaóport.

Egy éjszakára, de legalább 6-8 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish