Dubarry sertésszelet

Dubarry szelet (csoben sütve)Hozzávalók: 80 dkg karaj, vagy tarja (lehet csirke-, vagy pulyka-mell) csont nélkül,
8-10 dkg liszt,
5-6 dkg vaj,
5 dkg zsír,
egy kisebb fej karfiol,
10 dkg kemény sajt (fele lehet füstölt),
2-3 dkg zsemlemorzsa,
2 db tojás, só.

Dubarry szelet (csoben sütve)A húst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékon minden oldalát átsütjük. Sütőtálra helyezzük. Az előzőleg megfőtt, rózsáira szedett karfiolt a húsokra halmozzuk. (esetleg egy-egy vékony szelet füstölt húst is tehetünk a hússzeletekre).





Besamel mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük.Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a karfiolt, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük.
Forrón – esetleg párolt rizzsel – kevés tejföllel tálaljuk.


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish