Csirkesaláta

CsirkesalátaHozzávalók:
Kb. 1 kg. csirke alkatrészek (csontos, bőrös comb és mell vegyesen),
2 evőkanál olívaolaj,
1 csésze mag nélküli szőlő, szeletelve fele (piros és zöld fajták nagy)
1 csésze mandula, vékonyra szeletelve (opcionális)
1-2 szárzeller, apróra vágva
3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve, fehér és zöld részek
2 evőkanál friss kapor, apróra vágott
1 evőkanál friss petrezselyem zöldje, apróra vágott
1 csésze majonéz
1 citrom leve
1 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál tengeri só (előbb 1/2  teáskanál, majd ízlés szerint)
Frissen őrölt bors




Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
Dörzsöljük be olajjal az egész csirke darabokat, és szórjuk meg sóval és borssal.
Süssük 35-45 percig (belső hőmérséklet eléri a 80 °C-t). .
Vegyük ki a csirkét, hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a húst a csontokról, és durván aprítsuk fel.
Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, szőlőt, mandulát, zellert, mogyoróhagymát, kaprot és petrezselymet!
Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, citromot, mustárt, sót és borsot, majd adjuk hozzá a majonézt és keverjük össze, ezután óvatosan keverjük a csirkés keverékhez.
Hűtőszekrényben legalább egy órát pihentessük!
Salátaágyon szeletelt paradicsommal díszítve tálaljuk, vagy szolgáljuk fel kenyérszeleten, zöld leveles salátával.

Jó étvágyat!


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish