Bólyi túrós lepény

Van aki lusta asszony rétese néven ismeri!
Hozzávalók:
10 dkg vaj,
25 dkg rétesliszt,
17 dkg porcukor (szerintem finomabb, ha 25 dkg cukrot tesztek bele),
1 cs vaníliás cukor (lehet kettő is),
50 dkg túró,
10 dkg mazsola (lehet 20 dkg is),
2 db tojás,
2 dl tej, 1/2 cs sütőpor, reszelt citromhéj




Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd a cukros liszt felét beleszórjuk. Az áttört túrót egyenletesen elosztjuk rajta, megszórjuk a mazsolával, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Erre hintjük a cukros liszt maradékát, majd az egészet leöntjük a tojással simára kevert tejjel. A vaj maradékát a tetejére morzsoljuk és a forró sütőben öt percig erős lángon, majd takarékon szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk.
Először én sem akartam elhinni, hogy ebből süti lesz és nem csak a port öntöm ki, de higgyétek el, egyszerűen csodálatosan finom süti!!! 🙂
El lehet készíteni a túró helyett gyümölccsel is. Mi lereszelt almával szoktuk, de akkor oda kell figyelni, hogy a gyümölcs ha nagyon lédús, akkor vagy a tej mennyiségén kell változtatni (a kinyomott gyümölcs levével pótolni a tej mennyiségét!!!), vagy a gyümölcs levéből kell elvenni.
Jó étvágyat!


Leave a Reply

Fordítás – Language
ArabicChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapanesePortugueseRussianSpanishSwedishTurkish